• Nederlands
  • English

Getuigenis Ruben

God is goed! Of het met ons nou goed of minder goed gaat. God blijft altijd goed!
God is zo dichtbij tot in de kleinste details wil Hij bij ons betrokken zijn. Wij denken vaak dat God alleen voor de ‘grote’ dingen is. Dit is vast te klein voor God of hier is Hij vast niet in geïnteresseerd. Ik mag ontdekken dat god in alles erbij wil zijn. God helpt en is in elke situatie betrokken.

We waren met mijn werk in Valencia. Ik had God gevraagd om een goede vlucht en ben helemaal niet misselijk geweest, terwijl ik normaal gesproken ‘wagenziek’ ben. Mijn telefoon was kapot gegaan en daardoor had ik geen wekker meer. Ik vroeg God om me wakker te maken en Hij deed het!

We gingen (weer met mijn werk) naar Bortrop om te skiën. Ik had totaal geen idee of ik het zou kunnen of niet. Tot iedereens verbazing kon ik meteen super goed skiën en had ik een te gekke dag! Nou kun je zeggen; Ruben, je bent een natuurtalent maar dan zeg ik ‘nee, het is een knipoog van God. Hij wilde dat ik een leuke dag zou hebben met mijn collega’s, dus dat was genade van God, dat ik het zo goed kon.’ God is goed!

Hij heeft me met zoveel dingen geholpen. Als ik alles op zou noemen zou ik morgen nog bezig zijn. In mijn werk, huwelijk, huishouden, opvoeding van mijn dochtertje. We hebben laatst een straat gelegd en ook daarin vraag ik God’s wijsheid en Hij helpt me. Ook auto poetsen doe ik samen met God.

Heer, U bent alles voor mij! Ik leef met U, voor U en door U. Ik hou van U.

Jezus heeft mijn leven veranderd en dat is geen mooi verhaaltje, maar de realiteit waarin ik leef. Als wij onze ogen open hebben zullen we meer en meer gaan zien wat God doet in ons leven, in plaats van het toe te schrijven aan toeval of dat gebeurt nu eenmaal zo of oh wat een geluk.

Misschien laat God jou elke dag zien dat Hij bij alles wat je doet betrokken wil zijn en helpt Hij je, maar zie je het gewoon niet. Laat Hem toe in elk detail van je leven.

God is goed!