• Nederlands
  • English

Getuigenis Christien

Hoi! Mijn naam is Christien Hospes. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik 27 jaar, studeer ik voor toetsenist/pianist aan de Rockacademie in Tilburg en beschilder ik – als uit de hand gelopen hobby – graag grote doeken met acrylverf. Dit even ter introductie.

In de zomer van 2009 bracht ik samen met een groepje vrienden (uit de kerk) een gezellige vakantie door op Camping Tikvah. De prettige kennismaking met Eelco en Karin Schaap (beheerders van de Camping) en hun enthousiaste verhalen over stichting “Petach Tikvah” (Hebreeuws voor: “deur van hoop”) waren voor mij reden genoeg om me in te schrijven voor de nieuwsbrief van de stichting.

Op een mooie dag in 2011, kreeg ik een extra bericht vanuit het verre Hooghalen in de brievenbus. Het was een uitnodiging om mee te gaan naar Israël! Dat was precies waar ik naar op zoek was… een gezellige jongerenreis, met als doel om meer te weten te komen over de Here God en het land dat voor Hem zo bijzonder is. De reis was voor mij een groot succes – zowel wat betreft de gezelligheid als het stukje verdieping. En natuurlijk was de reis door het land Israël in alle opzichten een grootse ervaring… een prachtig land met een bijzondere lading.

Later in hetzelfde jaar heb ik deelgenomen aan een jongerenconferentie op Camping Tikvah die werd georganiseerd door Eelco en Karin Schaap i.s.m. Gateways Beyond International. Deze bijbelschool is op Cyprus gelegen en gaat regelmatig op ‘outreach’ waarbij ze het goede nieuws over de Here Jezus (het evangelie) op een praktische manier willen laten zien aan de mensen die ze tegenkomen. Zo ook op Camping Tikvah. Ik vond het hartverwarmend hoe de jonge mensen van Gateways Beyond zich inzetten om het de deelnemers aan de conferentie naar hun zin te maken (er werd zelfs voor ons gekookt!). Maar vooral ook in geestelijk opzicht maakte de boodschap die de stafleden en studenten uitdroegen indruk op me. Het heeft bij mij een grote en blijvende verandering teweeg gebracht wat betreft het leren volgen van de Heilige Geest en het luisteren naar de stem van God. De conferentie was een gave tijd waarin ik een stap dichter bij de Here God ben gekomen – of Hij naar mij, het is maar hoe je het bekijkt.

En nu werk ik sinds kort iedere 2 à 3 weken een weekend als vrijwilliger op de camping. Omdat ik in Tilburg woon is het voor mij namelijk handiger om er maar meteen een weekendje weg van te maken – daar heb ik natuurlijk geen problemen mee!

Ik word er blij van om bij te dragen aan het werk van Eelco en Karin, die erop gebrand zijn om te doen wat de Here God in hun hart gelegd heeft… dingen die levens van jonge mensen kunnen veranderen.

 

Getuigenis Christien